13 definiții pentru cocsacâz cocsagâz

cocsacâz sm [At: DEX2 / V: ~agâz / Pl: ~i[1] / E: rs кoкcaгыз] Plantă erbacee asemănătoare cu păpădia, cu rădăcina bogată în latex, din care se extrage cauciucul (Taraxacum kok-saghyz). modificată

  1. ~uri~i Ladislau Strifler

COCSACẤZ s. m. v. cocsagâz.

COCSACẤZ, cocsacâzuri, s. m. Plantă erbacee asemănătoare cu păpădia, cu rădăcina bogată în latex, din care se extrage cauciucul (Taraxacum kok-saghyz) [Var.: cocsagấz s. m.] – Din rus. kok-sagâz.

COCSACÂZ s.m. Plantă erbacee perenă, din aceeași familie cu păpădia, care produce un suc din care se extrage cauciuc. [Var. cocsagâz s.m. / < rus. kok-sagâz].

COCSAGẤZ s. m. Plantă erbacee originară din Kazahstan, asemănătoare cu păpădia, cu rădăcina bogată în latex, din care se extrage cauciucul (Taraxacum koksaghyz). [Var.: cocsacấz s. m.] – Din rus. kok-sagâz.

COCSAGẤZ s. m. v. cocsacâz.

COCSAGÎ́Z, cocsagîzi, s. m. Plantă erbacee perenă, înrudită cu păpădia, din care se extrage cauciuc (Taraxacum Kok-Sagîz).

cocsagâz s. m., pl. cocsagâzi

COCSAGÂZ s.m. v. cocsacâz.

COCSAGẤZ s. m. plantă erbacee perenă, din aceeași familie cu păpădia, care produce un suc din care se extrage cauciuc. (< rus. kok-sagâz)

COCSAGÂZ ~i m. Plantă erbacee perenă asemănătoare cu pălămida, din a cărei rădăcină se extrage un latex folosit la fabricarea cauciucului. /<rus. koksagâz


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

COCSAGÎZ (< rus.) s. m. Plantă perenă din familia compozitelor, originară din Kazahstan, a cărei rădăcină conține un latex din care se obține cauciucul natural (Taraxacum kok-saghyz).

Intrare: cocsacâz
substantiv masculin (M1)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular cocsacâz cocsacâzul
plural cocsacâzi cocsacâzii
genitiv-dativ singular cocsacâz cocsacâzului
plural cocsacâzi cocsacâzilor
vocativ singular
plural
substantiv masculin (M1)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular cocsagâz cocsagâzul
plural cocsagâzi cocsagâzii
genitiv-dativ singular cocsagâz cocsagâzului
plural cocsagâzi cocsagâzilor
vocativ singular
plural