10 definiții pentru carbolineum

carbolineúm sn [At: LTR / V: (înv) ~éu / E: fr carbolineum] Lichid de culoare brună obținut prin distilarea cărbunelui de pământ și întrebuințat la impregnarea lemnului sau ca insecticid.

CARBOLINÉUM s. n. Lichid de culoare brună obținut prin distilarea cărbunelui de pământ și folosit la impregnarea lemnului și ca funigid. – Din fr. carbolineum.

CARBOLINÉUM s. n. Lichid de culoare brună obținut prin distilarea cărbunelui de pământ și întrebuințat la impregnarea lemnului și ca funigid. – Din fr. carbolineum.

CARBOLINEÚM s. n. Produs de culoare brună, obținut prin distilarea cărbunelui de pămînt și întrebuințat la impregnarea lemnului sau ca insecticid.

CARBOLINÉUM s. n. Lichid de culoare brună obținut prin distilarea cărbunelui de pământ și întrebuințat la impregnarea lemnului. – Fr. carbolineum.

carbolinéum (-ne-um) s. n.

carbolinéum s. n. (sil. -ne-um)

CARBOLINÉUM s.n. Produs de culoare brună, care se obține prin distilarea cărbunelui de pământ și este întrebuințat ca insecticid, la impregnarea lemnului etc. [Pron. -ne-um. / < fr. carbolinéum].

CARBOLINÉUM s. n. produs din distilarea cărbunelui de pământ, folosit ca insecticid, la impregnarea lemnului etc. (< fr. carbolineum)

CARBOLINÉUM n. Produs obținut prin distilarea cărbunelui de pământ, folosit ca insecticid, la impregnarea lemnului etc. [Sil. -ne-um] /<fr. carbolineum

Intrare: carbolineum
carbolineum substantiv neutru
  • silabisire: -ne-um
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular carbolineum carbolineumul
plural
genitiv-dativ singular carbolineum carbolineumului
plural
vocativ singular
plural