4 intrări

4 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

Coelia bella Rchb. f. (syn. Bifrenaria bella Lem.). Specie care înflorește toamna. Flori albe cu vîrfuri violete (pinten galben, labei portocaliu), dispuse cca 4 în ciorchine. Pseudobulbi rotunzi, verzi-lucioși, cu cîteva frunze liniare.

Hoya bella Hook. Specie ce înflorește în iun.-aug. Flori dispuse în corimb scurt-pedunculat, albe, cerate cu 5 lobi ascuțiți ia vîrf, corola roșie-purpur cu lacinii ovale, retezate în vîrf. Frunze de 2-3 cm lungime, ovat-lanceolate, cu vîrf ascuțit, cărnoase, mai mult sau mai puțin concave. Tulpină ramificată, bogat înfrunzită. Planta se prezintă ca un arbust sub formă de tufă; nu este agățătoare.

Mackaya bella Harv. [syn. Asystasia bella (Harv.) Benth. et Hook.]. Specie cu flori albastre-lila, în ciorchine terminal. Frunze (pînă la 12 cm lungime, scurt-pețiolate, oblonge sau oblong-ovate cu vîrf ascuțit.

Masdevallia bella Rchb. f. Specie cu flori (labei alb în formă de scoică) în interior galbene cu pete maronii, singulare, pedunculate. Înflorește iarna-vara. Frunze invers-lanceolate.

Intrare: Coelia bella
compus
  • Coelia bella
Intrare: Hoya bella
compus
  • Hoya bella
Intrare: Mackaya bella
compus
  • Mackaya bella
Intrare: Masdevallia bella
Masdevallia bella park  nomenclatura binară
compus
  • Masdevallia bella