8 definiții pentru basic-english


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

BASIC-ENGLISH s. n. Formă simplificată a limbii engleze, având la bază circa 850 de cuvinte și un minimum de reguli gramaticale, creată cu scopul de a servi ca limbă internațională. [Pr.: béisic-ingliș] – Cuv. engl.

basic-english sm [At: DEX2 / P: béizic-ínglis / A: net / E: eg basic-english] Formă simplificată a limbii engleze, având la bază circa 850 de cuvinte și un minimum de reguli gramaticale, creată cu scopul de a servi ca limbă internațională.

basic-english [’beizik,ingli∫] subst. (lingv.) Formă simplificată a limbii engleze, avînd la bază un minimum de cuvinte și reguli gramaticale, care a fost creată (în anii 1926-1930) cu scopul de a servi ca limbă internațională. • /<engl. basic-english.

BASIC-ENGLISH s. m. Formă simplificată a limbii engleze, având la bază circa 850 de cuvinte și un minimum de reguli gramaticale, creată cu scopul de a servi ca limbă internațională. [Pr.: béizic-íngliș] – Cuv. engl.

BASIC-ENGLISH s.f. Formă simplificată a limbii engleze, cu un minimum de cuvinte și forme gramaticale. [Pron. bésic-ingliș. / < engl. basic-english].

BASIC-ENGLISH BÉIZIC-INGLIȘ/ s. f. formă simplificată a limbii engleze, cu un minimum de cuvinte și forme gramaticale. (< engl. basic-english)


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

Basic-English (angl.) [pron. béĭsic-íngliș] s. n.


Dicționare specializate

Aceste definiții explică de obicei numai înțelesuri specializate ale cuvintelor.

BASIC-ENGLISH s. f. (< engl. basic-english „engleza de bază”): limbă artificială obținută între 1926-1930, prin simplificarea limbii engleze, de către filozoful englez R. Ogden. în colaborare cu I. A. Richards. Dispunea de 850 de cuvinte și de o gramatică foarte redusă (cu un minim de reguli). S-a limitat la un cerc foarte restrâns de vorbitori, azi nemaifiind folosită.

Intrare: basic-english
  • pronunție: béizic-íngliș
substantiv neutru (N24--)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • basic-english
  • basic-english-ul
  • basic-english-u‑
plural
genitiv-dativ singular
  • basic-english
  • basic-english-ului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)

basic-english

  • 1. Formă simplificată a limbii engleze, având la bază circa 850 de cuvinte și un minimum de reguli gramaticale, creată cu scopul de a servi ca limbă internațională.
    surse: DEX '09 DEX '98 MDA2 DN
  • comentariu Unele surse consideră că este s. m. sau s. f.

etimologie: