8 definiții pentru alismatacee

alismatacée sfp [At: DEX2 / E: fr alismaceés] Familie de plante acvatice, monocotiledonate, cu frunzele bazale dispuse în rozetă, cu canale aerifere în tulpini și în frunze.

ALISMATACÉE, alismatacee, s. f. (La pl.) Familie de plante acvatice, monocotiledonate, cu frunzele bazale dispuse în rozetă, cu canale aerifere în tulpini și în frunze; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – După fr. alismacées.

ALISMATACÉE s. f. pl. Familie de plante acvatice, monocotilodenate, cu frunzele bazale dispuse în rozetă, cu canale aerifere în tulpini și frunze. – După fr. alismacées.

alismatacée s. f., art. alismatacéea, g.-d. art. alismatacéei; pl. alismatacée

alismatacée s. f., pl. alismatacée

ALISMATACÉE s.f.pl. (Bot.) Familie de plante acvatice monocotiledonate prevăzute cu canale aerifere în tulpini și frunze; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / cf. fr. alismacées].

ALISMATACÉE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate acvatice prevăzute cu canale aerifere în tulpini și frunze. (după fr. alismacées)

ALISMATACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante acvatice cu frunze dispuse în rozetă. 2) Plantă din această familie. /<fr. alismacées

Intrare: alismatacee
alismatacee substantiv feminin
substantiv feminin (F142)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular alismatacee alismataceea
plural alismatacee alismataceele
genitiv-dativ singular alismatacee alismataceei
plural alismatacee alismataceelor
vocativ singular
plural