7 definiții pentru adromischus


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

ADROMISCHUS Lem., ADROMISCUS, fam. Crassulaceae. Gen originar din Africa de S, cca 44 de specii mici, mai mult sau mai puțin erecte, albicioase sau roșietice, uneori suculente, cu forme ciudate. Flori (5 petale, 10 stamine, ovar oblong, stil mai scurt, erect) în ciorchine. Frunze cu forme foarte variate.

A. cooperi Berger. Specie cu flori scurt-pedunculate, în interior cu papile glandulare. Frunze în număr mare, spatulate, spre vîrf rotunde, gri-verzi cu pete maro-roșietice.

A. maculatus Lem. Specie cu flori scurt-pedunculate, cu margini roșii. Frunze groase, spatulate, cu vîrful foarte ascuțit, lungi pînă la 8 cm, late, pînă la 4 cm, cu pete de la verde-închis pînă la maro-roșiatic. Plantă înaltă pînă la 15 cm.

A. mammillaris Lem. Specie cu flori (petale ovoid-lanceolate cu marginile ondulate) scurt-pedunculate. Tulpină tîrîtoare. Frunze gri-verzi, lungi pînă la 8 cm.

A. marianae Berger. Specie cu flori (petale albe pînă la roșii-purpur, ovoid-lanceolate cu margini ondulate) scurt-pedunculate. Tulpină tîrîtoare cu rădăcini adventive. Frunze (lungi pînă la 7 cm) gri-verzi, în formă de suveică, cu vîrf ascuțit sau rotunjit.

A. trigynus Poelln. (syn. A. maculatus hort.). Specie cu flori roșii-purpur, pedunculate și marginea petalelor ondulată. Tulpină scurtă. Frunze (lungi pînă la 5 cm și late pînă la 4 cm) reniforme, numeroase, gri-verzi cu pete maronii.

Adromischus clavifolius (Haw.) Lem. (syn. A. vanderheydenii hort.). Specie cu flori (petale pe partea superioară albe sau roz, pe partea inferioară roșietice) scurt-pedunculate. Frunze (lungi pînă la 7 cm, late pînă la 1,5 cm) cuneiforme, puțin lucioase. Tulpină scurtă.

Intrare: adromischus
adromischus
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.