5 definiții pentru adenophora


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

ADENOPHORA Fiseh., ADENOFORA, fam. Campanulaceae. Gen originar din Asia și Europa Centrală, cca 55 specii, tufe cu tulpini erecte. Frunze pe margini dentate sau netede. Flori (marginea caliciului din 5 părți, corolă campanulată, stamine libere, la bază îngroșate, ovarul cu 3 secțiuni și stil lung ce depășește petalele albastre sau albe) în racem simplu sau compus sau în paniculă, în vîrful tulpinii. înflorește vara. Fruct, capsulă.

A. himalayana Feer. Specie cu flori albastre, campanulate, singulare sau în racem rar. Tufă cu tulpini erecte, neramificate, înaltă pînă la 45 cm. Frunze, nepețiolate, cele din vîrf liniare, cele de la bază ovat-lanceolate cu margini netede, uneori puțin dentate.

A. lilifolia L. Specie cu habitus de tufă, cu tulpină erectă, nepăroasă, înaltă de cca 100 cm. Flori cu miros plăcut, albastre-mov, campanulate, în racem rar. Frunzele din vîrful tulpinii lanceolate, nepețiolate, cele de la bază ovat-lunguiețe, crestate pe margini, lucioase, pețiolate.

A. potaninii Korsh. Specie cu tulpină erectă, înaltă pînă la 1,60 m. Frunze ovat-lanceo- late. Flori mov, în paniculă.

Adenophora bulleyana Diels. Specie cu flori albastre-deschis, cîte 3, infundibuliforme, cu stilul lung, exert. Tufă cu tulpini erecte, înaltă de cca 100 cm. Frunze bazale pețiolate, cele din vîrf nepețiolate, lunguieț-ovate pînă la lanceolate, pe margini dentate.

Intrare: adenophora
adenophora
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.