3 intrări

3 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

VALLISNERIA L., VALISNERIA, fam. Hydrocharitaceae. Gen originar din regiunile tropicale, subtropicale și mediteraneene, cca 5-6 speci, acvatice. Frunze radicale, liniare, moi, plane, sesile, numai la vîrf fin-dințate. Fior dioice, dispuse grupat, mai multe în numai 2 antere dezvoltate, se desprind de plantă înainte de înflorire și plutesc pe apă; cele femele, pe pedunculi spirali, cînd sînt înflorite se ridică și ele la suprafața apei, unde se fecundează cu polenul de ia cele mascule. Ovar cilindric, erect, cu multe semințe.

Vallisneria gigantea Graebn. Specie cu frunze pînă la 2 m lungime și 3 cm lățime, cu 7 nervuri principale, paralele și marginea frunzelor îngroșată.

Vallisneria spiralis L. Specie cu flori mai mici decît la cea precedentă; înainte de înflorire, cele mascule se desprind de pedunculi plutind liber pe apă; la cele femele pedunculul este subțire, devenind spiralat. Frunze, pînă la 85 cm lungime, liniare, ierboase, așezate dens, pe tije scurte. Plantă perenă, cu numeroși stoloni și rizomi suculenți.

Intrare: Vallisneria (gen de plante)
Vallisneria (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Vallisneria
Intrare: Vallisneria gigantea
Vallisneria gigantea  nomenclatura binară
compus
  • Vallisneria gigantea
Intrare: Vallisneria spiralis
Vallisneria spiralis  nomenclatura binară
compus
  • Vallisneria spiralis