3 definiții pentru Trichosporum


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

Aeschynanthus lobbianus Hook. [syn. Trichosporum lobbianum (Hook.) O. Ktze.]. Specie care înflorește în iun.-aug. Flori: corolă pubescentă, de două ori mai lungă decît caliciul pubescent, în exterior de un roșu-purpur. Frunze nedentate.

Aeschynanthus pulcher (Blume) G. Don (syn. Trichosporum pulchrum Blume). Specie care înflorește în iun.-aug. Peduncul floral cu 2 flori. Flori (caliciul galben-verzui cu vîrf, deseori, roșu, glabru, cu lobi scurți, 2 bractee, corolă de un roșu-aprins, în interior, la bază, cu un desen galben) în ciorchini terminali. Ramuri pendente. Frunze (pînă la 7 cm lungime și pînă la 2 cm lățime) pieloase, cărnoase, nedentate sau slab-dentate.

Aeschynanthus speciosus Hook. [syn. Trichosporum speciosum (Hook.) O. Ktze.]. Specie cu cîte 6-12 flori (caliciul ușor-pubescent, crestat pînă la bază, stamine și stil exerte, corolă pubescentă, roșie-oranj, pe fiecare segment cu o pată neagră în formă de semilună), cu peduncul foarte scurt, în ciorchine. Tulpină (cca 55 cm lungime) noduroasă. Frunze (cărnoase, ovat-lanceolate, lungi pînă la 10 cm și late pînă la 4 cm, cu vîrf ascuțit, slab-dentate) opuse sau cîte 3, în verticil (Pl. 3, fig. 16).

Intrare: Trichosporum
Trichosporum
specie de plante (I2.2)
  • Trichosporum