3 intrări

3 definiții

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

RUSSELIA Jacq., RUSELIA, fam. Scrophulariaceae. Gen originar din partea tropicală a Americii, cca 18 specii sub forrnă de tufă mică cu lujeri mici, verzi, pendenți. Frunze opuse sau în verticil, parțial regresate. Florile (caliciul cu 5 crestături adînci, corolă cilindrică, marginea cu 2 buze și 5 lacinii rotunjite, 4 stamine, nu ies din floare, stil filamentos cu stigmat mic), de obicei, apar pe lujerii tineri) roșii-aprins.

Russelia equisetiformis Schlechtd. et Cham. (syn. R. juncea Zucc.). Specie care înflorește, de obicei, în iun.-aug. Flori roșii-ștacojii, pînă la 3 cm lungime, în ciorchine rar, 1-3 pe un peduncul. Frunze liniar-lanceolate sau ovate, mici, pe lujeri elastici, cu multe rămurele zvelte. Tufă pînă la 1,20 m înălțime, glabră.

Russelia sarmentosa Jacq. Specie care înflorește în apr.-oct. Flori roșii-stacojii (corolă 1-2 cm lungime) dispuse în număr mare pe un peduncul, în subsuoara frunzei sau într-un ciorchine terminal, dens. Frunze scurt-pețiolate, ovate, dentate. Tufă erectă sau agățătoare, pînă la 1,20 m înălțime cu lujeri zvelți.

Intrare: Russelia (gen de plante)
Russelia (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Russelia
Intrare: Russelia equisetiformis
Russelia equisetiformis park  nomenclatura binară
compus
  • Russelia equisetiformis
Intrare: Russelia sarmentosa
Russelia sarmentosa park  nomenclatura binară
compus
  • Russelia sarmentosa