3 definiții pentru Răducanu

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

RĂDUCANU, Ion (1884-1964, n. Brăila), economist și om politic român. M. coresp. al Acad. (1936), prof. univ. la București. Rector la Academiei de Înalte Studii Comerciale din București (1930-1940). Membru al P.N.Ț. Ministru al Muncii, Cooperației și Asigurărilor Sociale (1929-1930), al Finanțelor (7-8 iun. 1930) și al Lucrărilor Publice și Comunicațiilor (1930-1931). A susținut elaborarea unor legi privind reglementarea conflictelor de muncă, organizarea sindicatelor profesionale, stabilirea repausului duminical, protecția muncii femeilor și a minorilor, organizarea cooperației, a recensământului etc. Lucrări: „Bugetul statului în criza economică”, „Problema cooperației românești”.

RĂDUCANU, Ion (zis Johnny) (1931-2011, n. Brăila), interpret și compozitor român de jazz. Remarcabil improvizator; interpretări de excepție la contrabas și pian. Compoziție de inspirație folclorică („Pe Olt”, „Jocul țambalelor”, „Blues minor”).

RĂDUCANU, Miriam (n. 1924, Piatra Neamț), dansatoare și coregrafă română. Protagonistă de notorietate a seriei de spectacole nocturne de la Teatrul Țăndărică. Realizatoare a mișcării scenice în spectacole memorabile („Maestrul și Margareta”, „O lume pe scenă”, „Bastien și Bastienne”). Pedagog de excepție în domeniul expresiei corporale pentru generații de actori.

Intrare: Răducanu
Răducanu
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.