3 intrări

3 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

LACHENALIA Jacq., LAHENALIA, fam. Liliaceae. Gen originar din Africa de S, 50 specii bulboase, frunze întregi, enziforme, lanceolate sau falcate, flori tubulare, divers colorate, pendente, dispuse terminal, într-o inflorescență mare sub formă de spic.

Lachenalia bulbifera hort. (syn. L. pendulata Ait.). Specie care înflorește iarna. Flori roșii și galbene-intens, tubuloase, pînă în 15, în spic lung pînă la 12 cm, dispus terminal pe o tulpină înaltă de cca 30 cm, flexibilă. Frunze liniar-lanceolate, lungi de cca 22 cm și late de 4,5 cm.

Lachenalia tricolor Jacq. [syn. L. aloides (L.) hort.]. Specie care înflorește iarna. Flori pendente (perigon tubular lung de 2-3 cm, lat de 1 cm, galben-intens, roșu-aprins și verde) dispuse 10-12 în spice. Frunze liniar-lanceolate, enziforme, uneori cu pete purpurii. Plantă cu bulbi, se cultivă în seră. Se plantează la ghivece la sfîrșitul verii, se udă cîte puțin pînă ce creșterea este avansată. Iarna se țin la 8°C. După înflorire se lasă bulbii pentru maturare, fără să se ude, cam pînă în iun.-iul., iar în aug. se replantează.

Intrare: Lachenalia (gen de plante)
Lachenalia (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Lachenalia
Intrare: Lachenalia bulbifera
Lachenalia bulbifera park  nomenclatura binară
compus
  • Lachenalia bulbifera
Intrare: Lachenalia tricolor
Lachenalia tricolor park  nomenclatura binară
compus
  • Lachenalia tricolor