5 intrări

5 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

JOCHROMA Benth., JOCROMA, fam. Solanaceae. Gen originar mai ales din regiunile de vest ale Americii tropicale, pînă la 22 specii, arbuști sau arbori. Flori (caliciul cilindric sau campanulat cu 5 lacinii scurte, (corolă infundibuliformă, stamine lungi), roșii, roșii-portocalii sau albastru-închis, în umbelă terminală sau în buchete pendente. Fruct, bacă cu multe semințe. Frunze pîsloase.

Jochroma coccineum Scheidw. Specie care înflorește în iul-aug. Flori roșii-aprins în buchete terminale, pendente. Frunze oblonge sau ovate, ondulate, acute.

Jochroma fuchsioides (H.B.K.) Miers. Specie care înflorește în iun.-aug. Flori roșii-portocalii sau roșii-purpur, în umbelă densă cu pedunculi scurți, pendenți. Frunze de multe ori în verticil, invers-ovate sau oblonge, cu vîrf bont. Arbust înalt pînă la 3 m.

Jochroma lanceolatum Miers. Specie ce înflorește în iul.-aug. Flori albastre-închis sau purpurii, puțin pubescente, în buchete scurte, dense. Frunze lanceolate, acute, pe partea inferioară pîsloase, pe cea superioară puțin pubescente. înaltă de 1,5-2 m, ramuri cu perl argintii sau ruginii.

Jochroma tubulosum Benth. Specie ce înflorește în iul.-aug. Flori (stamine pubescente) albastre-închis, cîte 20, în buchete pendente. Frunze eliptice, acuminate, pubescente.. Arbust, pînă la 1,5 m înălțime, ramuri păroase (peri gri).

Intrare: Jochroma (gen de plante)
Jochroma (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Jochroma
Intrare: Jochroma coccineum
Jochroma coccineum park  nomenclatura binară
compus
  • Jochroma coccineum
Intrare: Jochroma fuchsioides
Jochroma fuchsioides park  nomenclatura binară
compus
  • Jochroma fuchsioides
Intrare: Jochroma lanceolatum
Jochroma lanceolatum park  nomenclatura binară
compus
  • Jochroma lanceolatum
Intrare: Jochroma tubulosum
Jochroma tubulosum park  nomenclatura binară
compus
  • Jochroma tubulosum