4 intrări

4 definiții

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

INCARVILLEA Juss., INCARVILEA, fam. Bignoniaceae. Gen originar din China, și U.R.S.S., 14 specii, erbacee, perene, glabre, cu tulpini simple sau puțin ramificate. Flori (5 stamine, din care una este sterilă, ovar cu 2 loji, caliciul, cu 5 dinți, corolă cu 2 buze) tubuloase, roz, roșii sau galbene, în inflorescență terminală. Frunze simple sau de 2-3 ori penate.

Incarvillea compacta Maxim. Specie care înflorește în iun.-aug. Flori. roșii-carmin. scurt-pedunculate; una sau mai multe e un peduncul înalt pînă la 40 cm. Frunze la baza plantei, pînă la 10 cm lung, neregulat-penat (segmentele slab-dentate sau nedentate, cel din vîrf rotund și mai mare).

Incarvillea delavayi Bur. et Franch. Specie care înflorește vara. Flori, pînă la 12, în formă de trompetă (corolă roz, în interior galbenă), pe un peduncul înalt pînă la 55 cm. Frunze, pînă la 45 cm lungime, cîteva la baza tulpinii, penate (6-8 perechi de segmente lat-lanceolate, dentate). Plantă, cca 55 m înălțime.

Incarvillea lutea Bur. et Franch. Specie care înflorește vara. Flori galbene, pînă la 20, pendente, pe un peduncul gros, cu cîteva frunzulițe. Frunze (pînă la 40 cm lungime) la baza tulpinii, penate. Plantă pînă la 1 m înălțime.

Intrare: Incarvillea (gen de plante)
Incarvillea (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Incarvillea
Intrare: Incarvillea compacta
Incarvillea compacta park  nomenclatura binară
compus
  • Incarvillea compacta
Intrare: Incarvillea delavayi
Incarvillea delavayi park  nomenclatura binară
compus
  • Incarvillea delavayi
Intrare: Incarvillea lutea
Incarvillea lutea park  nomenclatura binară
compus
  • Incarvillea lutea