3 intrări

3 definiții

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

ERIOPSIS Lindl., ERIOPSIS, fam. Orchidaceae. Gen originar din America de S – regiuni temperate, cca 6 specii, epifite, cu pseudobulbi ovali sau cilindrici, în vîrf cu 4 frunze lanceolate. Pedunculul pornește de la baza pseudobulbilor, în vîrf purtînd un ciorchine de flori galbene sau galbene-maro. Buza în formă de vioară cu cîteva lamele la bază, antere cu 2 loji, coloană nearipată, petalele exterioare și interioare asemănătoare, depărtate.

Eriopsis biloba Lindl. Specie care înflorește toamna. Flori cu diametrul de 2-3 cm, îndepărtate, dispuse într-un ciorchine dens, pe un peduncul de 45-65 mm lungime, petale aurii cu marginea brun-roșiatică, labelul auriu cu pete roșii, aproape reniform, cu peri pe margine. Două frunze eliptice, înguste, cu vîrf ascuțit, pe pseudobulbi elipsoizi, de cca 20 cm înălțime.

Eriopsis rutidobulbon Hook. f. Specie care înflorește vara. Flori cu (4,5 cm diametru) petale portocalii, marginea purpur, labei alb cu pete violete și cu papile. Pseudobulbi maro- purpur, zbîrciți, cu 2-3 frunze pieloase.

Intrare: Eriopsis (gen de plante)
Eriopsis (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Eriopsis
Intrare: Eriopsis biloba
Eriopsis biloba park  nomenclatura binară
compus
  • Eriopsis biloba
Intrare: Eriopsis rutidobulbon
Eriopsis rutidobulbon park  nomenclatura binară
compus
  • Eriopsis rutidobulbon