4 intrări

4 definiții

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

ARISAEMA Mart., ARISEMA, fam. Araceae. Gen originar din regiunile tropicale și temperate ale Asiei, peste 100 specii, bulboase. Spadice unisexuat. Florile de pe spadicele mascule au pînă la 5 stamine, cele de pe spadicele femei sînt ovate, oblonge sau rotunde cu 1 sau cîteva semințe, 1-3 frunze penate (segmente înguste sau late cu vîrf ascuțit și margine nedentată sau fin-crestată).

Arisaema candidissimum W. W. Smith. Specie care înflorește vara. Floare (spată albă, uneori nervată, verde și roz, cca 8 cm lungime, spadix galben-verzui-pal) ușor parfumată. Frunze mari, trilobate, lung-pețiolate. A. japonicum Blume. Specie cu frunze lung- pețiolate (pînă la 60 cm lungime), cu pînă la 11 segmente de pînă la 12 cm lungime, nepețiolate, la bază falcate. Spată (cca 8-11 cm lungime) verde cu dungi longitudinale, albe.

Arisaema japonicum Blume. Specie cu frunze lung-pețiolate (pînă la 60 cm lungime), cu pînă la 11 segmente de pînă la 12 cm lungime, nepețiolate, la bază falcate. Spată (cca 8-11 cm lungime) verde cu dungi longitudinale, albe.

Arisaema ringens (Thunb.) Schott. Specie care înflorește primăvara. Spată maro-gri, în interior cu dungi albe, longitudinale, înfășoară spadicele. Peduncul lung de cca 20 cm. Frunze cu 3 segmente oblong-ovate, pe partea superioară de un verde-proaspăt, pe cea Inferioară gr i-verzi.

Intrare: Arisaema (gen de plante)
Arisaema (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Arisaema
Intrare: Arisaema candidissimum
Arisaema candidissimum park  nomenclatura binară
compus
  • Arisaema candidissimum
Intrare: Arisaema japonicum
Arisaema japonicum park  nomenclatura binară
compus
  • Arisaema japonicum
Intrare: Arisaema ringens
Arisaema ringens park  nomenclatura binară
compus
  • Arisaema ringens