7 intrări

7 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

ADROMISCHUS Lem., ADROMISCUS, fam. Crassulaceae. Gen originar din Africa de S, cca 44 de specii mici, mai mult sau mai puțin erecte, albicioase sau roșietice, uneori suculente, cu forme ciudate. Flori (5 petale, 10 stamine, ovar oblong, stil mai scurt, erect) în ciorchine. Frunze cu forme foarte variate.

Adromischus clavifolius (Haw.) Lem. (syn. A. vanderheydenii hort.). Specie cu flori (petale pe partea superioară albe sau roz, pe partea inferioară roșietice) scurt-pedunculate. Frunze (lungi pînă la 7 cm, late pînă la 1,5 cm) cuneiforme, puțin lucioase. Tulpină scurtă.

Adromischus cooperi Berger. Specie cu flori scurt-pedunculate, în interior cu papile glandulare. Frunze în număr mare, spatulate, spre vîrf rotunde, gri-verzi cu pete maro-roșietice.

Adromischus maculatus Lem. Specie cu flori scurt-pedunculate, cu margini roșii. Frunze groase, spatulate, cu vîrful foarte ascuțit, lungi pînă la 8 cm, late, pînă la 4 cm, cu pete de la verde-închis pînă la maro-roșiatic. Plantă înaltă pînă la 15 cm.

Adromischus mammillaris Lem. Specie cu flori (petale ovoid-lanceolate cu marginile ondulate) scurt-pedunculate. Tulpină tîrîtoare. Frunze gri-verzi, lungi pînă la 8 cm.

Adromischus marianae Berger. Specie cu flori (petale albe pînă la roșii-purpur, ovoid-lanceolate cu margini ondulate) scurt-pedunculate. Tulpină tîrîtoare cu rădăcini adventive. Frunze (lungi pînă la 7 cm) gri-verzi, în formă de suveică, cu vîrf ascuțit sau rotunjit.

Adromischus trigynus Poelln. (syn. A. maculatus hort.). Specie cu flori roșii-purpur, pedunculate și marginea petalelor ondulată. Tulpină scurtă. Frunze (lungi pînă la 5 cm și late pînă la 4 cm) reniforme, numeroase, gri-verzi cu pete maronii.

Intrare: Adromischus (gen de plante)
Adromischus (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Adromischus
Intrare: Adromischus clavifolius
Adromischus clavifolius  nomenclatura binară
compus
  • Adromischus clavifolius
Intrare: Adromischus cooperi
Adromischus cooperi  nomenclatura binară
compus
  • Adromischus cooperi
Intrare: Adromischus maculatus
Adromischus maculatus  nomenclatura binară
compus
  • Adromischus maculatus
Intrare: Adromischus mammillaris
Adromischus mammillaris  nomenclatura binară
compus
  • Adromischus mammillaris
Intrare: Adromischus marianae
Adromischus marianae  nomenclatura binară
compus
  • Adromischus marianae
Intrare: Adromischus trigynus
Adromischus trigynus  nomenclatura binară
compus
  • Adromischus trigynus