Cuvântul zilei, 28 martie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
semnalul wow
imagine © Netflix
Vizioneaza acum, doar pe Netflix.

Semnalul Wow!
1 Semnalul Wow! este un semnal radio captat în anul 1977 la Observatorul Astronomic din Ohio, care a stârnit interesul oamenilor de știință. Acest semnal a fost extrem de puternic și a avut o structură neobișnuită, sugerând o posibilă origine extraterestră. Cu toate acestea, semnalul nu a mai fost detectat ulterior.
2 Un element cheie în investigația condusă de detectivul Da Shi în seria „Problema celor trei corpuri”. În timp ce Da Shi încearcă să rezolve misterul fenomenului cerului care clipește, el descoperă că Observatorul Astronomic din Ohio nu a fost unicul care a detectat semnalul misterios din spațiu în 1977. Al doilea martor se afla în nord-estul Chinei. Momentul este conectat în mod bizar cu Mike Evans, în prezent milionar și activist pentru schimbările climatice, care a trăit în China exact în această perioadă de timp. Care este legătura între aceste evenimente? Vă invităm să aflați în „Problema celor trei corpuri” acum, doar pe Netflix.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 28 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: ganteră

În 1891 a avut loc primul campionat de ridicare a greutăților (sport denumit la noi mai târziu haltere).
iconița cuvântului zilei

2022: angora

În 1930 orașul Angora își schimbă numele în Ankara.
iconița cuvântului zilei

2021: dilecțiune

S-a născut în 1960 Eric-Emmanuel Schmitt, dramaturg, prozator și romancier franco–belgian. Printre romanele sale traduse în limba română se numără și Elixirul dragostei.
iconița cuvântului zilei

2020: gaga

S-a născut în 1986 Stefani Joanne Angelina Germanotta, cunoscută profesional sub pseudonimul de Lady Gaga, cântăreață, textieră și actriță americană, cunoscută pentru lucrările ei neconvenționale și provocatoare, precum și pentru experimentele în materie de ținute vestimentare extravagante. Alegere omonimă.
iconița cuvântului zilei

2019: flecar

S-a născut în 1888 dramaturgul român Alexandru Kirițescu. Cea mai cunoscută piesă a sa este comedia Gaițele în care cele trei personaje principale își petrec ziua bârfind și jucând cărți.