13 definiții pentru frigider

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

FRIGIDER, frigidere, s. n. Aparat de construcție specială, izolat termic, echipat cu un agregat frigorigen, destinat răcirii și păstrării temporare a alimentelor și a produselor ușor alterabile. – Din fr. frigidaire.

frigider sn [At: DEX / Pl: ~e / E: fr frigidaire] Dulap de construcție specială, echipat cu un agregat frigorigen, care menține o temperatură scăzută produsă cu ajutorul energiei electrice, al gazului metan sau al unui combustibil lichid, destinat răcirii și păstrării temporare a alimentelor și a produselor ușor alterabile.

FRIGIDER, frigidere, s. n. Dulap de construcție specială echipat cu un agregat frigorigen, care menține o temperatură scăzută produsă cu ajutorul energiei electrice, a gazului metan sau a unui combustibil lichid, destinat răcirii și păstrării temporare a alimentelor și a produselor ușor alterabile. – Din fr. frigidaire.

FRIGIDER, frigidere, s. n. Răcitor electric. V. ghețar. Un corp întreg al clădirii magazinului este rezervat comerțului cu articole de uz casnic: frigidere, mobilă, mașini de spălat și alte mărfuri. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2860.

FRIGIDER s.n. Aparat electric în care se menține o temperatură scăzută, convenabilă păstrării și conservării alimentelor. [< fr. frigidaire – nume comercial].

FRIGIDER s. n. dulap electric în care se menține o temperatură scăzută, convenabilă păstrării și conservării alimentelor. (< fr. frigidaire)

FRIGIDER ~e n. Dulap special prevăzut cu o instalație frigorigenă în care se păstrează, la temperaturi scăzute, alimente ușor alterabile; frigorifer de uz casnic. /<fr. frigidaire

autospecială (-frigider) s. f. Autovehicul cu destinație specială ◊ „Jucându-se de-a v-ați ascunselea pe străzile orașului Brad, frații F. și T.G. dădeau roată unei autospeciale-frigider. Într-un moment când nu-i putea observa nimeni au intrat pe o ușă deschisă din camera frigorifică.” Sc. 30 I 71 p. 4; v. și 16 IX 75 p. 5, 9 XI 75 p. 2, R.l. 28 VII 79 p. 2 (din auto2- + specială (+ frigider); cf. it. autospeciale; DN3)

vestă-frigider s. f. 1967 Vestă folosită de unii muncitori, având canale prin care circulă apă rece v. terilenă //din vestă + frigider//

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

frigider s. n., pl. frigidere

Intrare: frigider
substantiv neutru (N1)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • frigider
  • frigiderul
  • frigideru‑
plural
  • frigidere
  • frigiderele
genitiv-dativ singular
  • frigider
  • frigiderului
plural
  • frigidere
  • frigiderelor
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

frigider, frigideresubstantiv neutru

  • 1. Aparat de construcție specială, izolat termic, echipat cu un agregat frigorigen, destinat răcirii și păstrării temporare a alimentelor și a produselor ușor alterabile. DEX '09 DLRLC DN
    • format_quote Un corp întreg al clădirii magazinului este rezervat comerțului cu articole de uz casnic: frigidere, mobilă, mașini de spălat și alte mărfuri. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2860. DLRLC
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.