3 definiții pentru dragster

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

DRAGSTER s.n. Cursă automobilistică la care preocuparea principală este atingerea unei viteze cît mai mari pe o distanță scurtă, de obicei 400 m sau un sfert de milă, cu plecarea de pe loc. ♦ Mașină în formă ciudată constituită dintr-un șasiu de bare din oțel sudate foarte alungit, în partea din față cu două roți subțiri și ușoare, iar în spate avînd două roți cu anvelope mari și rezistente, folosită în astfel de curse. [< engl. dragster].

DRAGSTER s. n. 1. cursă automobilistică în care preocuparea principală este atingerea unei viteze cât mai mari pe o distanță scurtă, cu plecarea de pe loc. 2. mașină în formă ciudată formată dintr-un sașiu de bare din oțel sudate foarte alungit, în partea din față cu două roți subțiri și ușoare, iar în spate având două roți cu anvelope mari și rezistente, folosită în astfel de curse. (< engl. dragster)

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

Intrare: dragster
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • dragster
  • dragsterul
  • dragsteru‑
plural
genitiv-dativ singular
  • dragster
  • dragsterului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

dragstersubstantiv neutru

  • 1. Cursă automobilistică la care preocuparea principală este atingerea unei viteze cât mai mari pe o distanță scurtă, de obicei 400 m sau un sfert de milă, cu plecarea de pe loc. DN
    • 1.1. Mașină în formă ciudată constituită dintr-un șasiu de bare din oțel sudate foarte alungit, în partea din față cu două roți subțiri și ușoare, iar în spate având două roți cu anvelope mari și rezistente, folosită în astfel de curse. DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.