10 definiții pentru recirculație

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

RECIRCULAȚIE s. f. Reintroducere parțială sau totală a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire; reintroducere a unui material într-o instalație în care se produce o reacție chimică; recirculare. – Din fr. recirculation.

recirculație sf [At: DL / Pl: ~ii / E: re1- + circulație cf fr recirculation] (Teh) 1 Reintroducere parțială sau totală a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire. 2 Reintroducere a unui material într-o instalație în care se produce o reacție chimică.

RECIRCULAȚIE, recirculații, s. f. Reintroducere parțială sau totală a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire; reintroducere a unui material într-o instalație în care se produce o reacție chimică; recirculare. – Din fr. recirculation.

RECIRCULAȚIE, recirculații, s. f. Reintroducere parțială sau totală a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire; reintroducere a unui material printr-o instalație în care se produce o reacție chimică.

RECIRCULAȚIE s.f. Reintroducere a unui material în ciclul de fabricație, în scopul îmbunătățirii unor parametri ai producției. ♦ Reintroducerea agentului caloric sau frigorific într-o instalație în care se produce o reacție chimică. [Gen. -iei. / < fr. recirculation].

RECIRCULAȚIE s. f. reintroducere a unui material în ciclul de fabricație, în scopul îmbunătățirii unor parametri ai producției. ◊ reintroducere a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire ori a unui material într-o instalație în care se produce o reacție chimică. (< fr. récirculation)

RECIRCULAȚIE f. Reintroducere, de obicei parțială, a unor materiale, a unor substanțe etc. în ciclul de fabricație. /re- + circulație

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

recirculație (desp. -ți-e) s. f., art. recirculația (desp. -ți-a), g.-d. recirculații, art. recirculației

recirculație (-ți-e) s. f., art. recirculația (-ți-a), g.-d. recirculații, art. recirculației

recirculație s. f. (sil. -ți-e), art. recirculația (sil. -ți-a), g.-d. art. recirculației

Intrare: recirculație
recirculație substantiv feminin
  • silabație: -ți-e info
substantiv feminin (F135)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • recirculație
  • recirculația
plural
  • recirculații
  • recirculațiile
genitiv-dativ singular
  • recirculații
  • recirculației
plural
  • recirculații
  • recirculațiilor
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

recirculație, recirculațiisubstantiv feminin

  • 1. Reintroducere a unui material în ciclul de fabricație, în scopul îmbunătățirii unor parametri ai producției. DN
  • 2. Reintroducere parțială sau totală a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire; reintroducere a unui material într-o instalație în care se produce o reacție chimică. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
    sinonime: recirculare
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.