10 definiții pentru neopozitivism

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

NEOPOZITIVISM s. n. Curent filosofic contemporan care acordă o atenție deosebită cunoașterii raționale și logicii, precum și analizei logice a limbajului științei. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néo-positivisme.

neopozitivism sns [At: DER / P: ne-o~ / E: fr néopositivisme] Curent filozofic contemporan care acordă o atenție deosebită cunoașterii raționale și logicii, interpretându-le de obicei în spirit convenționalist, subiectivist.

NEOPOZITIVISM s. n. Curent filozofic contemporan care acordă o atenție deosebită cunoașterii raționale și logicii, precum și analizei logice a limbajului științei. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néo-positivisme.

NEOPOZITIVISM s.n. Curent filozofic contemporan care acordă o atenție deosebită cunoașterii raționale și logicii (pe care le interpretează însă, adesea, în spirit convenționalist, subiectivist), precum și analizei logice a limbajului științei. [Cf. fr. néo-positivisme].

NEOPOZITIVISM s. n. curent filozofic contemporan care acordă o atenție deosebită cunoașterii raționale și logicii, precum și analizei logice a limbajului științei. (< fr. néopositivisme)

NEOPOZITIVISM n. Curent filozofic care reprezintă forma contemporană a pozitivismului. [Sil. ne-o-] /<fr. néo-positivisme

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

neopozitivism (desp. ne-o-) s. n.

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

NEOPOZITIVISM s. (FILOZ.) pozitivism logic.

Intrare: neopozitivism
  • silabație: ne-o- info
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • neopozitivism
  • neopozitivismul
  • neopozitivismu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • neopozitivism
  • neopozitivismului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

neopozitivismsubstantiv neutru

  • 1. Curent filozofic contemporan care acordă o atenție deosebită cunoașterii raționale și logicii, precum și analizei logice a limbajului științei. DEX '09 DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.