11 definiții pentru golf (sport)

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

GOLF1 s. n. 1. Joc sportiv, între două sau patru persoane, care constă în introducerea unei mingi mici și dure în mai multe găuri succesive (aflate pe un teren special) prin lovirea ei cu o crosă. 2. (În sintagma) Pantaloni golf = pantaloni largi, legați strâns dedesubtul genunchiului. – Din engl., fr. golf.

golf1 [At: DA ms / E: eg golf ] 1 sn Joc sportiv, de origine scoțiană, între două sau patru persoane, în care se urmărește introducerea unei mingi în mai multe găuri succesive (aflate pe un teren special) prin lovirea ei cu o crosă. 2 ain (Îs) Pantaloni ~ Pantaloni largi de sport, care acoperă piciorul sub genunchi.

GOLF1 s. n. 1. Joc sportiv, între două sau patru persoane, în care se urmărește introducerea unei mingi mici și dure în mai multe găuri succesive (aflate pe un teren special) prin lovirea ei cu o crosă. 2. (În sintagma) Pantaloni golf = pantaloni (inițial de sport) mai largi decât cei obișnuiți, legați strâns dedesubtul genunchiului, cu faldurile căzând (până deasupra gleznei) peste legătură. – Din engl., fr. golf.

GOLF1 s. n. Joc sportiv constînd în introducerea unei mingi în mai multe găuri așezate la rînd, prin lovirea ei cu un baston special. ◊ (Adjectival; invar.) Pantaloni golf = pantaloni de sport, mai scurți și mai largi decît cei obișnuiți, legați strîns deasupra gleznei, cu faldurile căzînd peste legătură.

GOLF1 s.n. 1. Joc sportiv care constă în introducerea unei mingi într-o serie de gropițe succesive cu ajutorul unui baston special. 2. Pantaloni golf = pantaloni de sport bufanți, care se leagă sub genunchi. 3. Golf de cuvinte = joc de cuvinte care constă în a ajunge de la un cuvînt la altul trecînd printr-o serie de alte cuvinte, fiecare reprezentînd metagrama celui dinainte. 4. Stofă pentru capoate de femei. [< engl., fr. golf].

GOLF1 s. n. 1. joc sportiv care constă în introducerea cu o mică crosă (club2) a unei mingi într-o serie de gropițe succesive aflate în teren. 2. pantaloni ~ = pantaloni de sport bufanți, care se leagă sub genunchi. 3. ~ de cuvinte = joc enigmistic de cuvinte care constă în a ajunge de la un cuvânt la altul trecând printr-o serie de alte cuvinte, fiecare reprezentând metagrama celui precedent. 4. stofă pentru capoate de femei. (< engl., fr. golf)

GOLF1 n. sport Joc care constă în introducerea mingii lovite cu un baston special în mai multe găuri aranjate succesiv. * Pantaloni-golf pantaloni largi, legați strâns sub genunchi, cu faldurii căzând peste legătură. /<engl., fr. golf

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

golf1 (parte a unei ape) s. n., pl. golfuri

Intrare: golf (sport)
substantiv neutru (N24)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • golf
  • golful
  • golfu‑
plural
  • golfuri
  • golfurile
genitiv-dativ singular
  • golf
  • golfului
plural
  • golfuri
  • golfurilor
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

golf, golfurisubstantiv neutru

(numai) singular
  • 1. Joc sportiv, între două sau patru persoane, care constă în introducerea unei mingi mici și dure în mai multe găuri succesive (aflate pe un teren special) prin lovirea ei cu o crosă. DEX '09 DLRLC DN
  • 2. Stofă pentru capoate de femei. DN
  • chat_bubble (în) sintagmă Pantaloni golf = pantaloni largi, legați strâns dedesubtul genunchiului. DEX '09 DLRLC DN
  • chat_bubble (în) sintagmă Golf de cuvinte = joc de cuvinte care constă în a ajunge de la un cuvânt la altul trecând printr-o serie de alte cuvinte, fiecare reprezentând metagrama celui dinainte. DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.