11 definiții pentru „caperă”   declinări

CÁPERĂ, capere, s. f. Boboc al caperului, folosit drept condiment. – Din caper.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CÁPERĂ, capere, s. f. Boboc al caperului, folosit drept condiment. – Din caper.
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de valeriu | Semnalează o greșeală | Permalink

cáperă (mugur) s. f., g.-d. art. cáperei; pl. cápere
Sursa: DOOM 2 (2005) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

CÁPERĂ ~e f. Mugur al caperului folosit drept condiment. /Din caper
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

CÁPERĂ s.f. Mugur al caperului, întrebuințat drept condiment. [< it. cappero].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CÁPERĂ, capere, s. f. Boboc al caperului, folosit drept condiment. – Femininul lui caper.
Sursa: DLRM (1958) | Adăugată de lgall | Semnalează o greșeală | Permalink

cáperă s. f., g.-d. art. cáperei; pl. cápere
Sursa: Ortografic (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

caperă f. mugure înflorit al caperului; caperele sunt comestibile și conservate în oțet, sunt întrebuințate la bucătărie.
Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink

cáperă f., pl. e (ngr. și vgr. kápparis, lat. cápparis, it. cáppero, fr. câpre). Boboc de floare de caper.
Sursa: Scriban (1939) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CÁPER, -Ă I. s. m. arbust mediteranean cu flori mari, albe și roșietice, și cu fructe comestibile. II. s. f. mugur floral al caperului, folosit drept condiment. (< it. cappero)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

CAPERĂ, capere, s.f. Mugurii floriferi, încă verzi, ai caperului (Capparis spinosa), conservați în oțet sau vin, sunt utilizați drept condiment sau garnitură la diferite preparate culinare. Fiind foarte scumpi, adesea sunt folosiți drept surogat mugurii florali sau semințele încă verzi de călțunași (Tropaeolum majus).
Sursa: DGE (2003) | Adăugată de gal | Semnalează o greșeală | Permalink