Cuvântul zilei, 14 februarie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
potopi
imagine © Andrea Homorodean

POTOPI, potopesc, vb. IV. Tranz. (Pop.) 1. A inunda, a îneca. ♦ Fig. A copleși, a invada. 2. A nimici, a distruge; a pustii. – Din sl. potopiti.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: neostoit

Pe 14 februarie în centrul atenției este dragostea... romantică, chinuită, pasională, suprarealistă etc.
iconița cuvântului zilei

2022: aroga

În 1876 Alexander Graham Bell depune brevetul pentru invenția telefonului cu câteva zile înaintea lui Elisha Gray. Această situație a dus la o controversă, încă actuală: cei doi au inventat telefonul în mod independent sau Bell a uzurpat și a preluat invenția lui Gray?
iconița cuvântului zilei

2021: intenabil

S-a născut în 1970 actorul englez Simon Pegg. Printre filmele sale se numără și Cum să rămâi fără prieteni (în engleză How to Lose Friends & Alienate People).
iconița cuvântului zilei

2020: hipofiză

S-a născut în 1971 Gheorghe Mureșan, baschetbalist român, fost jucător în NBA. Cu o înălțime de 2,31 m, deține împreună cu Manute Bol titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA. Mureșan s-a născut cu o tumoare benignă a glandei pituitare, care determină o secreție excesivă de hormoni de creștere în corpul său.
iconița cuvântului zilei

2019: fatwa

Pe 14 februarie 1989, ayatolahul Khomeini, liderul spiritual al Iranului, a emis o fatwa prin care îi îndemna pe toți musulmanii din lume să îl asasineze pe Salman Rushdie, pentru a pedepsi astfel publicarea romanului său Versetele satanice, considerat o blasfemie la adresa islamului.