Cuvântul zilei, 20 septembrie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
incisivitate
© imagine Addell Design

INCISIVITATE, incisivități, s. f. Însușirea de a fi incisiv2, pătrunzător, tăios, mușcător. – Incisiv + suf. -itate.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 20 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: avarie

În 1947 a fost semnat Planul Marshall, program american de împrumuturi acordate unor state europene pentru a ajuta la reconstrucția orașelor bombardate în al Doilea Război Mondial.
iconița cuvântului zilei

2021: autohton

În 1982 a avut loc zborul de prezentare al avionului ROMBAC 1-11, primul avion de pasageri cu reacție produs în România.
iconița cuvântului zilei

2020: transfăgărășean

În 1974 era inaugurat Drumul Național 7C, supranumit și Transfăgărășeanul. El leagă Transilvania de Muntenia, străbătând Munții Făgăraș și atingând o altitudine maximă de 2.042 m.
iconița cuvântului zilei

2019: indolență

Greva mondială pentru oprirea schimbărilor climatice (https://globalclimatestrike.net). Experții consideră că cea mai mare parte a creșterii temperaturii medii în a doua jumătatea a secolului al XX-lea se datorează probabil creșterii concentrației gazelor cu efect de seră, provenite din activitatea umană.
iconița cuvântului zilei

2018: repercusiune

S-a născut în 1878 criitorul și omul politic american Upton Sinclair. Romanele sale, care denunțau injustițiile din America inceputului de secol XX, au avut un puternic impact social.