Cuvântul zilei, 1 noiembrie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
gafist
imagine © Andrea Homorodean

GAFIST, -Ă, gafiști, -ste, s. m. și f. Persoană care face gafe (3); (franțuzism) gafeur. – Gafă + suf. -ist.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 1 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: ebluisa

În 1951 s-a născut Fabrice Luchini, actor francez. Nu a fost atras de școală, a obținut cu greu certificatul de studii primare, însă când a descoperit teatrul, a fost ca o revelație. Îl consideră „singurul loc în care se exprimă viața, hrana vieții, ceva ce nicio școală nu te va învăța niciodată”.
iconița cuvântului zilei

2021: libela

Pe 1 noiembrie 1993 începea să intre în vigoare Tratatul de la Maastricht, prin care Comunitatea Economică Europeană (CEE) devenea oficial Uniunea Europeană.
iconița cuvântului zilei

2020: zulie

În 1604 este prezentată pentru prima oară tragedia Othello de William Shakespeare la Whitehall Palace în Londra. Gelozia este una dintre temele centrale ale piesei.
iconița cuvântului zilei

2019: minotaur

S-a născut în 1757 sculptorul italian Antonio Canova, reprezentant al neoclasicismului, cunoscut pentru sculpturile sale în marmură. Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale este Tezeu și Minotaurul.
iconița cuvântului zilei

2018: catagrafie

În 2010 în China a început cel mai mare recensământ al populației din lume, șase milioane de angajați guvernamentali urmând să obțină informații despre cei peste 1.300.000.000 de cetățeni.