Cuvântul zilei, 21 iunie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ispășire
© imagine Ramona

ISPĂȘIRE, ispășiri, s. f. Acțiunea de a ispăși și rezultatul ei; expiere, spășenie, ispășenie, expiație. – V. ispăși.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 21 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: mantra

Ziua Internațională Yoga (ONU)
iconița cuvântului zilei

2022: emolument

În 1948 s-a născut Andrzej Sapkowski, scriitor polonez de literatură fantastică. Este foarte cunoscut datorită seriei de cărți Witcher (Vânătorul), adaptate la un joc video. Inițial a refuzat să primească un procent din profiturile obținute din jocul video ca drepturi de autor, cerând doar 8.000 de euro în numerar. Jocul a avut un imens succes internațional și a contribuit în mare măsură la faima poveștii. Simțindu-se nedreptățit, a pretins apoi 15 milioane de euro de la compania de producție.
iconița cuvântului zilei

2021: microsion

În 1946 a apărut în Statele Unite primul disc microsion.
iconița cuvântului zilei

2020: vigil

S-a născut în 1979 Christopher Pratt, actor american de film. Printre filmele sale se numără și Gardienii galaxiei și Gardienii galaxiei: Vol. 2.
iconița cuvântului zilei

2019: vacuitate

S-a născut în 1905 Jean-Paul Sartre, filozof francez, reprezentant al existențialismului, scriitor (Premiul Nobel 1964), jurnalist și militant social. În 1943, publică cea mai importantă operă a sa, care a pus bazele existențialismului în Franța, Ființa și neantul.