Cuvântul zilei, 20 ianuarie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
fantasc
© imagine Addell Design

FANTASC, -Ă, fantaști, -ste, adj. (Livr.) Ciudat, bizar. Spirit fantasc. – Din fr. fantasque.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 20 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: montagnes russes

În 1884, construcția primului roller coaster mecanic și în circuit la Coney Island, lângă New York.
iconița cuvântului zilei

2023: impala

În 1986 s-a născut Kevin Parker, muzician australian, multi-instrumentist, creatorul proiectului Tame Impala. Kevin compune și înregistrează singur în studio albumele „trupei”. Se înconjoară de alți muzicieni doar în concerte.
iconița cuvântului zilei

2022: chiropter

Pe 20 ianuarie 1982 Ozzy Osbourne a mușcat capul unui liliac despre care credea că era din cauciuc. Apoi și liliacul l-a mușcat pe Ozzy, care a primit tratament antirabic.
iconița cuvântului zilei

2021: solenoid

S-a născut în 1775 André-Marie Ampère, fizician și matematician francez, unul dintre principalii fondatori ai electromagnetismului, inventatorul a numeroase aparate, printre care galvanometrul, primul aparat telegrafic și al electromagnetului. Este de asemenea și inventatorul solenoidului.
iconița cuvântului zilei

2020: otaj

În 1981, la câteva minute după ce Ronald Reagan devine al 40-lea președinte al SUA, Iranul eliberează 52 de ostatici americani care erau ținuți captivi de 444 de zile și astfel se termină criza ostaticilor din Iran.