Cuvântul zilei, 4 august 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
tantalic
© imagine Carmen Nistor

TANTALIC ~că (~ci, ~ce) 1) (despre chinuri) Care este provocat de imposibilitatea satisfacerii unor necesități vitale. 2) (despre dorințe, nevoi) Care nu poate fi împlinit. /<fr. tantalique

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: efervescent

4 august 1693 este data atribuită în mod tradițional inventării șampaniei de către Dom Pérignon. Nu este sigur că el a inventat această băutură, totuși a fost creditat drept inovatorul care a dezvoltat tehnicile folosite pentru a perfecționa vinul spumant.
iconița cuvântului zilei

2022: hot

În urmă cu 60 de ani ne luam la revedere de la Marilyn. A jucat în Unora le place jazul (în engleză Some Like It Hot), film clasificat în anul 2000 de către American Film Institute drept cel mai mare film de comedie al tuturor timpurilor.
iconița cuvântului zilei

2021: monogramă

S-a născut în 1821 Louis Vuitton, producător francez de genți și articole din piele. Monograma LV este un simbol distinctiv al mărcii care îi poartă numele.
iconița cuvântului zilei

2020: lesnicios

S-a născut in 1955 actorul american Billy Bob Thornton. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Un plan simplu.
iconița cuvântului zilei

2019: prodosie

În 1944, în urma unui denunț la Gestapo, naziștii intră în locuința din Amsterdam în care locuiseră în secret timp de doi ani Anne Frank și familia sa. În cei doi ani de captivitate Anne a ținut un jurnal, devenit celebru după război.