Cuvântul zilei, 1 septembrie 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
agrement
© imagine Carmen Nistor

AGREMENT, agremente, s. n. 1. Plăcere, distracție. 2. Aprobare dată sau cerută de guvernul unei țări, pentru numirea reprezentanților diplomatici. – Fr. agrément.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 1 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: conga

S-a născut în 1957 cântăreața americano-cubaneză Gloria María Milagrosa Fajardo García de Estefan, cunoscută pe plan profesional ca Gloria Estefan. Supranumită Regina muzicii latino pop, aceasta a intrat în topul 100 al celor mai buni artiști din lume. Gloria Estefan a devenit cunoscută internațional odată cu lansarea single-ului Conga.
iconița cuvântului zilei

2022: abisal

În 1985 Robert Duane Ballard și echipa sa descoperă epava Titanicului la câțiva kilometri de locul în care s-a scufundat în 1912, la o adâncime de 3.821 metri. Descoperirea aduce câteva răspunsuri la unele dintre întrebările despre dezastru.
iconița cuvântului zilei

2021: stereotip

În 1992 este lansat single-ul „Be my baby” de pe un album „made in New York USA” cântat în întregime în limba engleză de Vanessa Paradis și coprodus cu Lenny Kravitz. Această aventură artistică a fost dublată de una amoroasă.
iconița cuvântului zilei

2020: surpasa

S-a născut în 1922 actorul italian Vittorio Gassman. A jucat în numeroase producții italiene și internaționale, printre care se numără și filmul Depășirea.
iconița cuvântului zilei

2019: beizadea

S-a născut în 1951 Nicu Ceaușescu, fiul lui Nicolae Ceaușescu.