Cuvântul zilei, 4 februarie 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
prob
© imagine Carmen Nistor

PROB, -Ă, probi, -e, adj. (Livr.) Cinstit, onest, integru, loial. – Din fr. probe.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: pergament

Paleograful german Konstantin von Tischendorf descoperă în 1844 în Egipt una dintre cele mai vechi copii ale Bibliei, Codex Sinaiticus. Manuscrisul datează din secolul al IV-lea și este scris cu caractere unciale pe pergament.
iconița cuvântului zilei

2023: eminamente

Podiumul olimpic, așa cum îl cunoaștem astăzi, datează din 1932. Înainte câștigătorii defilau prin fața unor oficiali care le înmânau premiile. Jack Shea, patinator american de viteză, a fost primul campion olimpic din istorie premiat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, pe 4 februarie 1932.
iconița cuvântului zilei

2022: eretism

În 1912 Franz François Reichelt, croitor austriac devenit francez, sare de la primul etaj al Turnului Eiffel îmbrăcat cu un costum-parașută creat chiar de el, dar se prăbușește și moare.
iconița cuvântului zilei

2021: sarcom

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului.
iconița cuvântului zilei

2020: constrictor

S-a născut în 1948 Alice Cooper, căntăreț de muzică rock, compozitor, textier și muzician a cărui carieră muzicală se întinde pe o durată de patru decenii. În spectacolele sale apar adesea șerpii boa constrictori iar unul dintre albumele sale solo se intitulează Constrictor.